Interessant:

De kraamhulp van Esther Verhoef is populairste e-book van 2014

nieuws 29 december 2015 om 15:13

Uit trendonderzoek van Kobo blijkt dat De kraamhulp van Esther Verhoef het meest gekochte en uitgelezen e-book van 2014 is. Daarnaast blijken doktersromannetjes nog altijd bijzonder populair.

Kobo's eReading trendrapport 2014 laat zien dat mensen sneller aan een e-book beginnen en deze volledig uitlezen tijdens de feestdagen. In plaats van te kijken naar hoeveel e-books mensen kopen of welke e-books de beste recensies ontvangen, richt het onderzoek zich dit jaar op de mate waarin e-books ook daadwerkelijk uitgelezen worden.

Uit Kobo's eReading trendrapport blijkt dat van de miljoenen e-books die worden gedownload, niet alle e-books worden uitgelezen. Dit kan komen doordat lezers verschillende e-books op hun e-reader hebben staan waardoor ze niet altijd een e-book vanaf het begin uitlezen voordat ze overstappen naar het volgende verhaal. Uit het rapport blijkt dat lezers dagen, maanden of zelfs een jaar wachten met het uitlezen van bepaalde titels. Verder blijven doktersromannetjes populair: de Harlequin Bouquet e-books zijn de meest uitgelezen serieboeken van 2014. Tot slot toont het onderzoek dat de maand waarin de meeste e-books in 2014 zijn uitgelezen in Nederland, augustus is.

Nummer 2 en 3 in de lijst van best verkochte e-books van 2014 zijn Het puttertje van Donna Tartt en Stoner van John Williams.

Kobo Aura H20
Kobo Aura H20

portablegear.nl