Interessant:

Intel investeert miljarden in Chinese chipfabrikanten

nieuws 30 september 2014 om 12:28

Intel investeert 1,5 miljard dollar (1,2 miljard euro) in 20 procent van de aandelen van de Chinese chip-fabrikanten Spreadtrum Communications en RDA Microelectronics. Intel hoopt hiermee het aantal Intel-apparaten in China te vergroten.

Spreadtrum Communications en RDA Microelectronic zijn onderdeel van het Chinese bedrijf Tsinghua Unigroup, dat op haar beurt weer in handen is van de Chinese overheid. De chipfabrikanten zijn marktleiders in China op het gebied van de ontwikkeling van chipsets voor smartphones, featurephones en andere consumentenelektronica (met draadloze communicatie via 2G, 3G of 4G).

Volgens Intel zal het nieuwe partnership Intel de mogelijkheid geven "om een breder publiek van mobiele consumenten en de rest van de wereld sneller te ondersteunen dankzij een breder portfolio van Intel-architectuur en technologische communicatieoplossingen". Door de deal wordt Intel in elk geval meer zichtbaar op de Chinese mobiele chipset-markt. Daarnaast zullen Spreadtrum Communications en RDA Microelectronic profiteren van Intels kennis en ondersteuning van chipdesign en -ontwikkeling.

"China is de grootste consumptiemarkt voor smartphones en heeft het grootste aantal internetgebruikers in de hele wereld", aldus Intel CEO Brain Krzanich. "Deze overeenkomsten met Tsinghua Unigroup onderstrepen Intels 29-jarige geschiedenis van investeringen en werk in China."

Afgelopen mei maakte Intel bekend een strategische overeenkomst gesloten te hebben gesloten met de Chinese fabrikant Rockchip om het bedrijf te ondersteunen bij het uitbreiden van zijn portfolio van laaggeprijsde tablets op basis van Intel-technologie.

BusinessWire