Interessant:

Speciaal sms-voetpad in China

nieuws 18 september 2014 om 11:28

In de Chinese stad Chongqing in een speciaal voetpad, van zo'n 30 meter, aangelegd voor voetgangers die al wandelend sms'en, whatsappen of mobiel bellen.

Het speciale sms-voetpad met een bord waarop staat "Cell phones, walk in this lane at your own risk" (mobiele telefoongebruikers, loop op eigen risico op dit pad). Het speciale voetpad is geplaatst naast het fietspad en de autoweg. In Washington werd eerder, door de televisiezender National Geographic, een sms-voetpad aangelegd, maar dat was in kader van een gedragsexperiment.

De magistraten van de Chinese stad zeggen enerzijds dat het sms-voetpad "ironisch is bedoeld" om mensen te wijzen op het gevaar van lopen sms'en en bellen. Anderzijds liken ze bijzonder serieus, aangezien lokale wethouders inwoners eraan hebben herinnerd "dat je beter niet met je telefoon kan spelen terwijl je loopt". Ook hebben ze een groot bord neergezet met de tekst "eerste mobiele telefoon-voetpad in China" en met een tekening die toont hoe het speciale voetpad moet worden gebruikt.

In Nederland ging er eind 2013 een overheidscampagne van start waarin automobilisten en fietsers via onder andere radio- en televisiespots werde gewezen op de risico's van het handheld gebruik van de smartphone in het verkeer.

TechTimes