Interessant:

Dr. Dre Beats-headsets voor inkoopprijs

nieuws 12 september 2014 om 10:20

De energieleverancier Qurrent lanceert allestegeninkoopprijs.nl: een online pop-up store. In deze tijdelijke webshop (van 8 t/m 14 september) zijn onder meer Dr. Dre Beats-koptelefoons te koop tegen inkoopprijs. [advertorial]

Met de tijdelijke webshopwil Qurrent duidelijk maken hoe voordelig het is als je iets zonder marge kan krijgen. Daar hebben ze alle reden toe, het bedrijf levert namelijk als enige in Nederland groene energie tegen inkoopprijs. Terwijl webwinkels steeds vaker een pop-up store openen in de echte wereld, haalt Qurrent de pop-up store juist naar het internet om hun verhaal over inkoopprijs te vertellen.

"We merkten dat die belofte van 'groene energie tegen inkoopprijs' nog veel vraagtekens opriep," aldus directeur Richard Klatten. "Energie is nou eenmaal een vrij abstract product. Maar weinig mensen beseffen dat op zoiets alledaags als energie ook een inkoop- en een verkoopprijs zit. Daarom leek het ons leuk en zinnig om te laten zien hoe een wereld met alles tegen inkoopprijs eruit zou zien." Het groene energiebedrijf paste daarom hun filosofie toe op artikelen die je in een warenhuis tegenkomt, niet in je meterkast.

In de online pop-up store vind je hippe regenjassen van het merk Rains, populaire koptelefoons van Beats by Dre en iconische Ray-Ban Wayfarer zonnebrillen. Op de laatste dag wordt er zelfs een echte Eames Lounge Chair van Vitra tegen inkoopprijs aangeboden. De energieleverancier zegt dit unieke bedrijfsmodel te kunnen voeren omdat het niet wil verdienen aan je verbruik. Qurrent streeft niet naar maximale winst, maar naar een wereld waarin we net zoveel energie opwekken als we gebruiken.

Klatten: "Groene energie wordt toch als duurdere energie gezien, dat beeld willen wij omdraaien. Door die energie tegen inkoopprijs te leveren hebben zoveel mogelijk mensen toegang tot groene energie. Bovendien hebben wij er geen belang bij je meer energie te verkopen - we verdienen er immers niets aan. Dat betekent dat wij je ook echt willen helpen met besparen op je energiegebruik."

Zelfs een groene energieleverancier kan van de wind alleen niet leven. Qurrent bestaat van het vastrecht, een vast bedrag dat je op elke energierekening tegenkomt. Met dat vastrecht wordt door menig energiebedrijf gespeeld om meer aan klanten te verdienen. Bij Qurrent is dat altijd hetzelfde bedrag, namelijk 6,05 voor gas en 6,05 voor stroom. Doordat het bedrijf alleen inkomsten heeft uit vastrecht, kan het de groene stroom zo voordelig aanbieden. Daarmee is het ook een transparant systeem: de ACM (Autoriteit Consument & Markt) deed onlangs zijn beklag over de veelal schimmige energierekeningen.

De online pop-up store gaat maandag 8 september om 12 uur stipt open. De producten zijn in beperkte oplage te koop, in tegenstelling tot energie van Qurrent die onbeperkt is. De actieperiode loopt van maandag 8 september t/m zondag 14 september. Elke dag om 12 uur 's middags is er een ander product tegen inkoopprijs in beperkte oplage te koop.

Dr. Dre Beats Wireless headset
Dr. Dre Beats Wireless headset

allestegeninkoopprijs.nl