Interessant:

Panasonic presenteert Toughpad FZ-E1 en FZ-X1

nieuws 11 september 2014 om 14:07

Panasonic heeft op de IFA 2014 in Berlijn haar assortiment robuuste Toughpads uitgebreid met de Toughpad FZ-X1 (met Android 4.22) en de Toughpad FZ-E1 (metáindows Embedded 8.1 Handheld).

De Toughpad FZ-E1 draait op het meest recente mobiele Microsoft-platform Windows Embedded 8.1 Handheld, terwijl de Toughpad FZ-X1 met Android 4.2.2 werkt.áDe robuuste tablets zijn bestand tegen valpartijen van maximaal drie meter hoogte. Ze voldoen daarmee ruimschoots aan de strenge MIL-STD-810G-normen. Beide toestellen zijn afgedicht tegen stof en kunnen tot dertig minuten lang worden ondergedompeld in water tot 1,5 meter diep (IP68-norm). De toestellen werken in temperaturen van -20 ░C tot 60 ░C dankzij een ingebouwde heater en zijn uitvoerig getest op hun weerstand tegen schokken, trillingen, hoogteverschillen en extreme vochtigheid.á

De functies van de tablets zijn afgestemd op professionele eisen en omvatten onder meer een anti-reflecterend, versterkt capacitief HD-aanraakscherm (1.280 x 720 pixels). Dit scherm is in direct zonlicht leesbaar, beschikt over 10-point-multitouch en kan met dikke handschoenen worden bediend. Het scherm bevat ook een regensensor waardoor werknemers in de regen kunnen blijven werken. De 5"-Toughpads kunnen bogen op een krachtige Qualcomm Quad Core-processor, een 8-megapixel camera met heldere led-flits achterop en een 1,3-megapixel camera voorop. Daarnaast biedt Panasonic Toughbook nog tal van andere configuratiemogelijkheden, waaronder een ge´ntegreerde 1D/2D-barcodelezer en een uitbreidingsslot om extra gadgets aan te sluiten. Programmeerbare functietoetsen geven vervolgens rechtstreeks toegang tot essentiŰle apps.á

De Toughpad FZ-E1 en Toughpad FZ-X1 zijn de eerste toestellen met spraakopties in het Toughpad-assortiment. Beide modellen worden geleverd met spraak- en gegevensconnectiviteit op 4G LTE/3G/GPRS. Beide modellen zijn standaard voorzien van een ge´ntegreerde MicroUSB-poort, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, near field communication (NFC), een gps-systeem en Bluetooth v4.0 (Klasse 1). De ge´ntegreerde gps-functie is ideaal voor mobiele werknemers die behoefte hebben aan een navigatiesysteem in hun voertuig en een lokalisatiefunctie met een nauwkeurigheid tussen de twee en vier meter.

Om ook in de buurt van bouw- of motorgeluiden een heldere spraakcommunicatie te verzekeren, zijn de toestellen uitgerust met drie microfoons voor ruisonderdrukking en twee luidsprekers voor een verbazingwekkend volume tot 100 dB.áMet hun 6.200 mAh-batterij, die volgens de tests van Panasonic tot veertien uur onafgebroken toegang tot mobiele data mogelijk maakt, dragen de Toughpad FZ-E1 en Toughpad FZ-X1 bij aan een maximale productiviteit. Met de snellaadfunctie kan de batterij voor de helft worden opgeladen in slechts een uur tijd en volledig worden opgeladen in ongeveer drie uur tijd. De 'Hot Swap'-functie stelt je vervolgens in staat om een lege batterij door een volle te vervangen zonder het toestel uit te schakelen, waardoor de gebruiksautonomie nagenoeg onbeperkt is. Een enkele batterij volstaat voor 1.000 uur stand-by-tijd en tot 23 uur gesprekstijd.

De Panasonic Toughpad FZ-X is per direct verkrijgbaar. De Panasonic Toughpad FZ-E1 is vanaf november te koop.

Panasonic Toughbook FZ-E1 & FZ-X1
Panasonic Toughbook FZ-E1 & FZ-X1

Panasonic