Interessant:

Samsung Gear S-smartwatch onthuld

nieuws 28 augustus 2014 om 10:11

Samsung heeft de Samsung Gear S gepresenteerd, een waterbestendige smartwatch met een 2-inch SuperAMOLED-display, het Tizen-besturingssysteem en 3G-ondersteuning.

De Samsung Gear S is een elegante smartwatch met een gebogen 2-inch SuperAMOLED-display en een eenvoudige gebruiksinterface, waarop je snel binnenkomende berichten en notificaties kan lezen. Voor het toestel zijn verwisselbare polsbanden beschikbaar. De Gear S ondersteunt niet alleen Bluetooth 4.1, maar ook WiFi en 3G voor optimale connectiviteit. Daardoor blijf je altijd op de hoogte van notificaties van sociale netwerken, agendapunten en applicaties, ook als je je telefoon niet bij de hand hebt. Je kan direct op de smartwatch berichten beantwoorden met het on-screen toetsenbord of via je stem middels S Voice. Tevens is het mogelijk vanaf je pols te bellen of op je pols telefoontjes te ontvangen. De Gear S wordt automatisch gesynchroniseerd als je hem aan je smartphone koppelt.

De Samsung Gear S heeft een IP67-certificaat, wat wil zeggen dat het toestel stof- en waterbestendig is. Dankzij ingebouwde (a)GPS en de HERE-service is wandelnavigatie mogelijk. Deze smartwatch is ook geschikt als fitness-ondersteuning dankzij multi-sensors en de S Health-functionaliteiten. De Gear S draait op het Tizen-besturingssysteem en beschikt tot slot over een 1GHz dual-core processor en een 300 mAh batterij (die zorgt voor een gebruiksduur van 2 dagen).

"Samsung is leidend in de spannende en snel groeiende markt van wearables dankzij progressieve innovatie", aldus JK Shin, CEO van Samsung Electronics. "De Samsung Gear S herdefinieert het idee van de slimme wearable en de cultuur van mobiele communicatie. Het laat consumenten een echt connected leven leiden, altijd en overal".

De Samsung Gear S komt in een witte of een zwarte uitvoering en is vanaf oktober in Nederland te koop voor een prijs van 399 euro.

Samsung Gear S
Samsung Gear S

Samsung Mobile Press


Gerelateerde producten