Interessant:

Europese roamingtarieven omlaag per 1 juli 2014

nieuws 25 juni 2014 om 12:38

Vanaf 1 juli gaan de maximum roamingtarieven in de Europese Unie omlaag. De maximale kosten voor dataroaming dalen met 55,5 procent van 45 naar 20 cent. De maximale belkosten dalen met 21 procent van 24 naar 19 cent per minuut.

Tot slot dalen de kosten voor het versturen van een sms'je vanuit het buitenland vanaf 1 juli met 25 procent van 8 naar 6 cent. Verder kunnen operators vanaf 1 juli een speciale 'vakantie-roaming-bundel' aanbieden, waarmee je in veel EU-landen via een lokale provider data kan verbruiken.

De EU zegt verder te werken aan nieuwe regels die in de toekomst roamingkosten helemaal afschaffen. Naast het afschaffen van roamingkosten wil de EU in toekomstige regels "het open en neutrale internet garanderen en een betere consumentenbescherming voor mobiele en breedband-gebruikers". Afgelopen april stemde het Europees Parlement reeds vr de wettelijke vastlegging van netneutraliteit envrde afschaffing van kosten voor roaming in het buitenland.

Neelie Kroes, Eurocommissaris Digitale Agenda, schrijft: "Deze enorme daling in de prijzen van dataroaming zal deze zomer voor iedereen een groot verschil maken. Maar dat is niet gnoeg. Waarom moeten we uberhaupt roamingkosten hebben opn markt? Voor het einde van het jaar hopen dat we een overeenkomst te bereiken om roamingkosten helemaal af te schaffen".

Europa.eu