Interessant:

Project Tango: Google's 3D-tablet

nieuws 26 mei 2014 om 10:20

Google werkt onder de naam 'Project Tango' aan een 7-inch tablet waarmee je, dankzij twee camerasensoren aan de achterzijde, infraroodsensors en geavanceerde software, driedimensionale beelden van objecten kan maken.

Volgens The Wall Street Journal wil Google binnenkort 4.000 prototypes van de Project Tango-tablet uitbrengen. Een prototype-smartphone met dezelfde technologie zou al aan 200 developers beschikbaar zijn gesteld, zodat zij de technologie vast kunnen uitproberen. Voor de Tango-smartphone is er al onder meer een indoor-navigatie-toepassing voor visueel gehandicapten, waarmee zij stap-voor-stap door een winkel worden geleid. 

Project Tango maakt gebruik van een technologie waarbij infraroodsensoren de diepte van de omgeving meten. Het maken van 3D-foto's is niet nieuws (het was eerder mogelijk met de HTC EVO 3D en de LG Optimus 3D), maar bijzonder is dat met Project Tango de data van de 3D-diepte in de afbeelding wordt geintegreerd, zodat andere software de uiteindelijke 3D-output kan manipuleren. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast bij Augmented Reality-services.

"Project Tango is een poging om een geheel nieuw mobiel apparaat te creeren", aldus Google. "Een mobiel apparaat dat onze waarneming van ruimte en beweging deelt, en die de wereld op dezelfde manier waarneemt en begrijpt als wij doen".

Google's concurrent Facebook kocht onlangs Oculus Rift, maker van virtual reality-headsets voor games, voor een bedrag van 2 miljard dollar (1,5 miljard euro). Facebook wil hiermee waarschijnlijk ook '3D-werelden' voor haar gebruikers gaan creeren.

Wall Street Journal