Interessant:

Gerucht: HTC M8 Ace en HTC M8 Prime komen eraan

nieuws 24 mei 2014 om 11:25

Naar verluidt komt HTC binnenkort met twee nieuwe uitvoeringen van de HTC One M8: de M8 Ace (een goedkopere uitvoering van plastic) en de M8 Prime (een geavanceerdere uitvoering met extra mogelijkheden).

De HTC One M8 Ace zou dezelfde specificaties hebben als de reguliere HTC One M8, zoals een quad-core Snapdragon 801-processor, een 5-inch Full HD-display, de HTC BoomSound-technologie en de HTC Sense 6-interface. Dit goedkopere model zou echter een behuizing hebben van plastic in plaats van metaal en daarnaast zou de M8 Ace niet voorzien zijn van de Duo Camera (waarmee de focus van foto's is aan te passen nadat je hebt genomen). De camera maakt volgens de geruchten wel gebruik van HTC's UltraPixel-cameratechnologie. De verwachting is dat de M8 Ace, die mogelijk alleen in China op de markt komt, rond de 350 euro gaat kosten; de originele M8 heeft een adviesprijs van 699 euro.

De HTC One M8 Prime is waarschijnlijk een verbeterde editie van de originele M8. Op uitgelekte afbeeldingen is te zien dat de camera aan de achterzijde iets meer uitsteekt dan op het origineel. Volgens de geruchten beschikt de M8 Prime verder over een 5,5-inch display (met een resolutie van 1.440 x 2.560 pixels), een 2,5GHz quad-core Snapdragon 805-processor, 3GB RAM en categorie 6 LTE-A connectiviteit (waarmee downloadsnelheden tot 300 Mbps mogelijk zijn). Daarnaast is de M8 Prime mogelijk waterbestendig: daartoe zou de metalen constructie van de originele M8 vervangen zijn door een aluminium constructie met een siliconen beschermlaag.

HTC kondigt de nieuwe M8-modellen mogelijk begin volgend maand aan.

HTC One M8
HTC One M8

Electronista