Interessant:

Smarthoren: slim hoortoestel voor iPhone

nieuws 16 mei 2014 om 13:54

GN Hearing en Apple introduceren aankomend weekend in Nederland de Smarthoren-hooroplossing, bestaande uit innovatieve en superkleine hoortoestellen die het gehoor op een slimme manier verbinden met je iPhone of smartphone.

De hoorstellen zijn superklein (niet groter dan een 1 euromunt) en kunnen makkelijk en draadloos bediend worden met een iPhone,  iPad of iPod touch. Zo kunnen slechthorenden onopvallend hun 'gehoor' regelen en spraak, telefoongesprekken, muziek, maar ook omgevingsgeluiden in topkwaliteit streamen naar het oor. Dankzij een app kan het geluid op ieder gewenst moment worden afgestemd op persoonlijke voorkeuren. In Nederland zijn er 1,5 miljoen slechthorenden, waarvan 33% een hoortoestel draagt.

GN Hearing Benelux brengt de komende tijd twee toestellen op de Nederlandse markt: de ReSound LiNX en de Beltone First. Eerstgenoemde won onlangs tijdens 's werelds grootste Consumer Electronics Show in Las Vegas een award in de categorie 'Accessible and Universal Designproduct' en wordt daarmee beschouwd als de nieuwe toekomst voor hoortoestellen. Ook de Beltone First viel in de prijzen. Het won onlangs de Red Dot Product Design 2014 Award. Maar kwalitatief en praktisch zitten de toestellen op gelijk niveau. Allebei de toestellen worden bediend via Apple iPhone, iPad of iPod touch en dragen het label 'Made for iPhone'. In het najaar komt er ook een Android app beschikbaar.

GN Hearing toont de Smarthoren-hooroplossing aankomend weekend in Nederland op de Bright Days #3 in Amsterdam.

Smarthoren-gehooroplossing
Smarthoren-gehooroplossing

Smarthoren