Interessant:

Archos presenteert ArcBook

nieuws 14 mei 2014 om 10:01

De populariteit van netbooks is gedaald tot het nulpunt, maar de Franse fabrikant Archos heeft met de Archos ArcBook toch een nieuw model netbook (met touchscreen) op de markt gebracht.

De Archos ArcBook heeft een 10,1-inch touchscreen met een volledig toetsenbord met trackpad en geïntegreerde Android-snelkoppelingstoetsen voor maximale productiviteit. Office Suite Pro 6 is voorgeïnstalleerd, waardoor het maken en bewerken van Word-, Excel-, PowerPoint-en PDF-bestanden eenvoudig is. De ArcBook geeft toegang tot alle Google-services, waaronder de Google Play Store, de Google Chrome webbrowser en andere Google Apps zoals YouTube, Gmail, Vertalen en meer. De netbook wordt geleverd met 15 GB gratis Google Drive cloud-opslag.

De USB host-poort en de batterij voor ruim 10 uur continu gebruik zorgen voor een goede uitbreidbaarheid en connectiviteit. De ArcBook heeft 8GB geheugen, draait op versie 4.2 (Jelly Bean) van Android en komt voor 149 euro op de markt. In 2009 introduceerde Archos eerder een (weinig succesvolle) netbook: de Archos 10. Het is opmerkelijk dat Archos nog een netbook introduceert, want de populariteit van netbooks is door de concurrentie van tablets inmiddels gedaald tot het nulpunt.

Archos ArcBook
Archos ArcBook

portablegear.nl