Interessant:

Gesmokkelde mobieltjes in gevangenis groeiend probleem

nieuws 29 april 2014 om 13:49

Gesmokkelde mobieltjes worden in Amerikaanse gevangenissen een steeds groter probleem. Opgesloten criminelen gebruiken de toestellen om getuigen te intimideren, drugdeals te sluiten en ontsnappingsplannen te beramen.

De mobieltjes komen de gevangenissen in via corrupte cipiers of ze worden verborgen in voedselpakketen. Ook worden ze simpelweg over de hekken de gegooid - verborgen in basketballen, voetballen of tennisballen. Het komt zelfs voor dat ze met een pijl over het hek worden geschoten. Eerder zetten criminelen postduiven†en katten†in om telefoons illegaal de gevangenis in te krijgen. Ook schroomden zij niet om mobieltjes verstopt in hun achterste het gevang binnen te smokkelen.

Het is niet bekend hoeveel mobieltjes er in handen zijn van de 2,3 miljoen gevangenen in de Verenigde Staten, maar volgens experts wijst alles erop dat het een groeiend probleem is. In CaliforniŽ werden in 2011 bijvoorbeeld 15.000 illegale mobieltjes in gevangenissen gevonden, waar dat er in 2007 nog slechts 1.400 waren.†

Gevangenismedewerkers gebruiken metaaldetectors, rontgenapparaten,†fouilleringen en apparaten en WiFi-signaaltrackers om de binnengesmokkelde toestellen op het spoor te komen. Daarnaast kunnen zij zelfs gebruik maken van zogenaamde bajeshonden, zie speciaal zijn opgeleid om mobieltjes te ruiken en op te speuren.

Yahoo! News