Interessant:

Parrot AR.Drone 2.0 in GPS-editie

nieuws 26 april 2014 om 12:03

De Parrot AR.Drone 2.0 GPS Edition is een nieuwe speciale uitgave van het AR.Drone 2.0 camouflagemodel dat geleverd wordt bij de Flight Recorder gps-module.

Ervaren piloten kunnen voortaan gebruikmaken van nauwkeurigere vluchtstabilisatie, weergave van hun vlucht in 3D, gps-lokalisatie van hun vlucht en de mogelijkheid om hun AR Drone 2.0 automatisch te laten vliegen.

Zodra de Flight Recorder wordt aangesloten op de USB-poort van de Parrot AR.Drone 2.0 verandert deze in een echte zwarte doos die meer dan 350 parameters opslaat, waaronder de exacte positie van de quadricopter tijdens elke vlucht. Bij een hoogte van meer dan 6 meter wordt hiermee ook de stabilisatie vergroot. De verzamelde gegevens kunnen in 3D worden bekeken en geanalyseerd via de kaarten van de AR.Drone Academy. Met zijn 4GB flashgeheugen kan de GPS Flight Recorder-module bovendien circa twee uur HD-video-opnamen maken. Deze beelden kunnen vervolgens via de AR.Drone Academy gemakkelijk worden uitgewisseld met de AR.Drone community.

Parrot AR.Drone 2.0 GPS
Parrot AR.Drone 2.0 GPS

Daarnaast geeft GPS Flight Recorder toegang tot twee unieke extra functies: de 'Click & Go'-besturingsmodus en de 'Return Home'-functie. In de eerste modus lokaliseert  Flight Recorder-module de piloot en zijn quadricopter op een kaart. Met één klik op het scherm van de smartphone of tablet waarmee de piloot bestuurt kan hij een bestemming bepalen. Na het instellen van de vlieghoogte en -snelheid vliegt de Parrot AR.Drone 2.0 vervolgens zelf naar de opgegeven bestemming (afhankelijk van het wifibereik). Dankzij de 'Return Home'-functie kan de Parrot AR.Drone 2.0 met één druk terugkeren naar zijn oorspronkelijke vertreklocatie.

De Parrot AR.Drone 2.0 GPS Edition ligt in de winkels voor 349 euro.

portablegear.nl