Interessant:

TomTom introduceert Multi-Sport en Runner Cardio horloges

nieuws 4 april 2014 om 10:31

TomTom introduceert de Runner Cardio en de Multi-Sport Cardio, sporthorloges met geavanceerde hartmonitor-technologie. De horloges zijn voorzien van een ingebouwde hartslagmeter.

De TomTom Runner Cardio en Multi-Sport Cardio maken het mogelijk om gemakkelijk in de meest optimale hartslagzone te trainen. Hardlopers kunnen één van de vijf intensiteitszones selecteren, afhankelijk van welke het best overeen komt met hun trainingsdoelen, en krijgen een waarschuwing wanneer ze sneller of langzamer moeten lopen. De horloges tonen tijdens het rennen in één oogopslag de real-time hartslag, afstand, snelheid en andere essentiële informatie.

De TomTom Runner Cardio en Multi-Sport Cardio meten de hartslag accuraat met een Mio-optische sensor, die de verandering in bloeddruk signaleert door licht door de huid van de pols te schijnen. De horloges zijn waterbestendig tot 50 meter en ondersteunen GPS en Bluetooth Smart. De Multi-Sport Cardio is als extra ten opzichte van de Runner Cardio Multi-Platform compatibel. Dat betekent dat je statistieken zijn te synchroniseren, analyseren en te delen op populaire hardloopsites en communities, zoals TomTom MySports, MapMyFitness, RunKeeper, TrainingPeaks en Strava. 

"TomTom maakt opnieuw innovatieve technologie voor iedereen beschikbaar", zegt Corinne Vigreux, managing director van TomTom Consumer. "We weten dat hartslag de meest accurate manier is om inzicht te krijgen in hoe je lichaam reageert op training. Met de introductie van de Runner Cardio kunnen alle hardlopers nu gemakkelijk gebruik maken van hartslagtraining en zo hun prestaties verbeteren."

De TomTom Runner Cardio is verkrijgbaar voor € 269,95, de TomTom Multi-Sport Cardio is verkrijgbaar voor € 299,95.

TomTom Runner Cardio & Multi-Sport Cardio
TomTom Runner Cardio & Multi-Sport Cardio

portablegear.nl