Interessant:

Klein én krachtig: Sony Xperia Z1 Compact

nieuws 7 januari 2014 om 10:13

Sony voegt een nieuwe premium smartphone aan haar robuuste high-end smartphonelijn toe, de Xperia Z1 Compact. Deze smartphone biedt het beste van de Xperia Z1, in een stijlvol nieuw handzaam formaat.

De Xperia Z1 Compact is voorzien van alle eigenschappen van de Xperia Z1, met een klein aantal verschillen. Zo is de Z1 Compact, zoals de naam al doet vermoeden, kleiner dan de Z1. Dat komt omdat de Z1 Compact een 4,3 inch scherm heeft in plaats van een 5 inch scherm. Door het kleine scherm is er ook een minder grote accu nodig. De accucapaciteit bedraagt dan ook 2.300 mAh in plaats van 3.000 mAh. Ten slotte wordt Android 4.3 standaard meegeleverd. De rest van de specificaties is hetzelfde, waarbij met name de waterdichtheid en stofbestendigheid in het oog springen.

Sony Xperia Z1 Compact
Sony Xperia Z1 Compact

De Xperia Z1 Compact heeft de bewezen Sony cameratechnologieën die dezelfde prestaties en kwaliteiten levert als van een digitale compact camera, in een mooi design. De 20.7 megapixel camera is gekoppeld aan de 1/2.3-type CMOS image sensor Exmor RS for mobile, de prijswinnende Sony G Lens en 'BIONZ for mobile', een beeldverwerkingstechniek die een zeer hoge fotokwaliteit levert.

"Xperia Z1 Compact is een perfecte toevoeging aan ons uitgebreide portfolio van de premium Z-serie smartphones," aldus Kunimasa Suzuki, President en CEO, Sony Mobile Communications. "Xperia Z1 is een compromisloze smartphone vol features met een mooi en duurzaam design. Met de Xperia Z1 Compact, brengen we al deze hoogwaardige eigenschappen en prestaties in een kleiner formaat om zo de ultieme compacte smartphone te geven."

Sony Xperia Z1 Compact - Complete lijn
Sony Xperia Z1 Compact - Complete lijn

Dankzij deze unieke combinatie van technologieën, kan je geweldig scherpe en heldere foto’s maken, zelfs bij een laag lichtniveau. Een hoge sluitersnelheid en 3x (digitale) zoom voorkomen dat foto’s vervagen wanneer je van een afstand een foto neemt. Hierdoor mis je nooit meer een moment. De autofunctie maakt zonder ingewikkelde instellingen in één oogwenk fraaie foto’s dankzij de intelligente landschaps-herkenningstechnologie.

De Sony Xperia Z1 Compact is vanaf half februari verkrijgbaar in de vier kleuren wit, zwart, pink en lime. Per 13 januari is het toestel bij T-Mobile te bestellen als pre-order met gratis de Sony MDR-10RC headset. De adviesverkoopprijs is 549 euro.

portablegear.nl