Interessant:

Huawei Ascend Mate2 voorlopig alleen in VS

nieuws 6 januari 2014 om 21:12

Huawei heeft op de CES 2014 in Las Vegas de 6,1 inch Ascend Mate2 ge´ntroduceerd. De Mate2 is een 4G phablet met een krachtige quad-core 1,6 GHz processor.

"Met de Huawei Ascend Mate2 brengen we de voordelen en het gemak van supersnelle connectivity naar overal" aldus Colin Giles, Executive Vice President, Huawei Consumer Business Group. "De Huawei Ascend Mate2 4G is een krachtpatser voor de mobiele generatie die non-stop entertainment onderweg wil hebben"

Huawei Ascend Mate2
Huawei Ascend Mate2

Het uithoudingsvermogen is dankzij de 4.050 mAh accu aanzienlijk. In combinatie met een unieke energiebesparende technologie weet Huawei 30 procent meer energie te halen uit de accu ten opzichte van concurrerende smartphones in dezelfde klasse.

De Mate2 4G draait op Huawei's user interface Emotion UI 2.0, waarmee bijvoorbeeld ÚÚnhandige bediening tot de mogelijkheden behoort. Handig is ook de Floating Window functie. Hiermee kan je vanuit elke applicatie een keur aan andere applicaties openen, waaronder de rekenmachine en de agenda.

Qua connectiviteit is de Mate2 bijzonder compleet. Ultrasnel internet is op 4G snelheid mogelijk waar je ook bent. Verder zijn WiFi en Bluetooth 3.0 uiteraard standaard. De 13 megapixel camera op de achterzijde maakt haarscherpe foto's.

De Huawei Ascend Mate2á4G zal eerst in de VS op de markt komen. Of en wanneer het toestel naar Nederland komt is nog niet bekend. Op dit moment is wel de Ascend Mate verkrijgbaar. Eveneens een 6,1 inch tablet, maar dan zonder 4G-ondersteuning.

portablegear.nl