Interessant:

Samsung Galaxy Camera 2 aangekondigd

nieuws 6 januari 2014 om 09:53

Samsung heeft op de CES 2014 in Las Vegas de Samsung Galaxy Camera 2 geintroduceerd, een superzoom-camera met geavanceerde Android-smartphonefunctionaliteiten. [update]

De Samsung Galaxy Camera 2 (GC200) is het tweede model in Samsungs Galaxy Camera-serie, na de originele Galaxy Camera (GC100) uit 2012. Belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van het eerste model zijn een snellere processer (1,6GHz quad-core met 2GB RAM), een recentere Android-versie (Android 4.3 Jelly Bean) en meer (28) Smart Modi. Evenals zijn voorganger beschikt de Galaxy Camera 2 over een 4,8-inch SuperLCD-touchscreen en krachtige camerafunctionaliteiten (16,3-megapixel BSI CMOS-sensor, 21x optische zoom, 23mm groothoeklens, optische beeldstabilisatie en een 1080p Full HD-videorecorder).

Samsung Galaxy Camera 2
Samsung Galaxy Camera 2

De Galaxy Camera 2 biedt uitstekende connectiviteit met ondersteuning van WiFi, Bluetooth 4.0 en NFC, zodat je snel foto's kan delen. Met de nieuwe 'Tag & Go'-functie kan je eenvoudig de camera koppelen aan smartphones en tablets met NFC-ondersteuning, simpelweg door ze tegen elkaar aan te houden. Hiermee kan je vervolgens handige functies gebruiken als Photo Beam (de foto die je op de camera ziet wordt automatisch naar een gekoppelde smartphone verstuurd) en Mobile Link (waarmee je een selectie van foto's kan maken die je wil overzetten naar je telefoon). Daarnaast is het met de Remote Viewfinder-optie mogelijk om de Galaxy Camera 2 op afstand met je smartphone te bedienen. 

Dankzij het Android 4.3-besturingssysteem heb je direct toegang tot alle bekende Google-applicaties, zoals YouTube, Gmail, Google Hangouts, Google Maps en de Google Play Store. Het 8GB geheugen is uitbreidbaar middels microSD en wordt daarnaast aangevuld met 50GB gratis online opslagruimte via Dropbox. Tot slot is de Galaxy Camera 2 uitgerust met een ingebouwde xenon-flitser, een krachtige batterij (2.000 mAh) en de opties Multi Motion Video (waarmee je zelf de snelheid van een video-opname kan instellen) en de nieuwe Smart Modus 'Selfie Alarm' (hiermee maak je achterelkaar vijf hoge resolutie zelfportretten, waaruit je meteen de beste kan kiezen en delen met je favoriete sociale netwerksite).

De Samsung Galaxy Camera 2 verschijnt in eerste instantie in de Verenigde Staten voor 499 dollar. Er is nog geen informatie over de beschikbaarheid en prijs in Nederland.

Update 10/1/04: De Galaxy Camera 2 is in Nederland beschikbaar vanaf februari en heeft een verkoopadviesprijs van € 429,-.

Samsung Galaxy Camera 2
Samsung Galaxy Camera 2

Samsung Tomorrow


Gerelateerde producten