Interessant:

Samsung Galaxy Core Advance aangekondigd

nieuws 16 december 2013 om 12:54

Samsung heeft de Galaxy Core Advance aangekondigd, een Android-smartphone met een 4,7-inch touchscreen, veel fysieke toetsen en veel speciale functionaliteiten voor visueel beperkte gebruikers.

De Samsung Galaxy Core Advance is een smartphone met een groot 4,7-inch touchscreen en een Soft Feel-backcover, dat warm en prettig in de hand ligt. Bijzonder is dat dit toestel beschikt over fysieke toetsen (onder het touchscreen) waarmee je direct de voicerecorder en de camera kan activeren - daarnaast vind je fysieke toetsen voor het volume, het menu, een hometoets en een powertoets.

De Galaxy Core Advance biedt daarnaast prima connectiviteit met ondersteuning van Bluetooth 4.0, GPS, NFC, WiFi en 3G/HSPDA. Middels S Beam kan je via NFC met andere Android-toestellen met NFC data, zoals YouTube-video's, audiobestanden en contactinformatie, snel uitwisselen. Verder heeft Samsung de Core Advance voorzien van alle bekende 'smart-functionaliteiten', zoals S Voice (stemopdrachten), Sound & Shot (audio opnemen bij een foto), Group Play (data snel delen met vrienden) en Easy Mode (voor grotere pictogrammen en een eenvoudigere navigatie).

Andere functionaliteiten, die vooral handig zijn voor visueel beperkte gebruikers, zijn Optical Scan (herkent automatisch tekst van een afbeelding en leest de tekst vervolgens voor), Light Sensing-technologie (waarmee de camera lichtinval en helderheid herkent) en Instant Voice Recorder (om snel notities in te spreken). Met de optie Screen Curtain kan je verder werken met een zwart scherm om je privacy te waarborgen en de batterij te sparen. Text-to-speech-technologie en Voice Guided Camera-functies helpen je foto's maken door het aantal gedetecteerde gezichten en hun positie op te noemen.

De Galaxy Core Advance draait op Android 4.2 Jelly Bean en beschikt over 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 5-megapixel camera, een 0,3-megapixel webcam en FM-radio. De Galaxy Core Advance komt in 2014 op de markt, in het blauw of wit, voor een nog onbekende adviesprijs.

Samsung Galaxy Core Advance
Samsung Galaxy Core Advance

Samsung Mobile Press