Interessant:

Qualcomm introduceert 64-bit Snapdragon 410-processor

nieuws 11 december 2013 om 13:02

Chipfabrikant Qualcomm heeft de Qualcomm Snapdragon 410-processor geintroduceerd. Deze chip is gebaseerd op 64-bit architectuur en is uitgerust met een Adreno 306-videokaart en een geintegreerde 4G/LTE-module.

Qualcomm's nieuwe processor is (opmerkelijk genoeg) in eerste instantie bedoeld voor de groeiende markt van goedkope smartphones en komt waarschijnlijk begin 2014 officieel op de markt, naar verluidt eerst op de lucratieve Chinese groeimarkt. Hoewel Qualcomm eerder liet weten te werken aan een 64-bit processor, is de snelle introductie opmerkelijk: in oktober noemde het bedrijf de 64-bit chip van de iPhone 5S (de eerste 64-bit smartphone) nog een 'marketingtruc'.

De Qualcomm Snapdragon 410-processor biedt (onder meer dankzij de geintegreerde Adreno 306-videokaart) de mogelijkheid tot de weergave van 1080p Full HD-video's en tot een camera met 13-megapixels. De chipset is geschikt voor bekende mobiele besturingssystemen (Android, Windows en Firefox OS). Qualcomm heeft nog niet laten weten hoeveel processorkernen de chip heeft (de 64-bit Apple A7-chip heeft twee kernen). Het grootste voordeel van een 64-bit chip is dat 4GB werkgeheugen ondersteund wordt, wat meer is dan het werkgeheugen van de huidige top-smartphones.

Qualcomm Snapdragon-chip
Qualcomm Snapdragon-chip

Cnet