Interessant:

Regenjas met ingebouwde gsm-oplader en 4G-datakaart

nieuws 14 november 2013 om 12:13

Modeontwerper Motiif heeft een regenjas met een ingebouwde smartphone-oplader én een ingebouwde 4G-datakaart in ontwikkeling.

De regenjas heeft simpelweg de naam "M" gekregen. Volgens Motiif-oprichter Rafael Balbi kan je voor de jas een prepaid-data-abonnement gebruiken en krijg je de eerste maand 1GB gratis (als je een abonnement van drie maanden neemt). Balbi belooft verder dat de oplader werkt met de iPhone 4, iPhone 5S, de Samsung Galaxy S3 en de Galaxy S4. De toestellen kunnen worden opgeladen door ze in de borstzak van de jas te stoppen en aan de oplader te verbinden: volgens Balbi is de oplader compact genoeg om niet gezien te worden en levert hij genoeg energie om je telefoon drie keer te herladen. De jas kan je weer opladen door hem over een hanger met een draadloze oplader te hangen.

De Motiif M-regenjas is nog in ontwikkeling, maar moet in februari 2014 daadwerkelijk op de markt komen - voor "dezelfde prijs als een reguliere regenjas". Balbi wil daarna nog meer 'smart clothes' op de markt gaan brengen.

Eerder waren er concepten voor het opladen van je mobieltje met windzonne-energieluchtdans-energie, lichaamswarmte, een golftas, een speciaal t-shirtkokend watersportschoenencolaplanten, een paraplu, een handtasurine en onweer.

Motiif M regenjas met ingebouwde gsm-oplader
Motiif M regenjas met ingebouwde gsm-oplader

Laptop Mag Blog