Interessant:

Windows 8.1 beschikbaar in Nederland

nieuws 18 oktober 2013 om 09:40

De Nederlandse versie van Windows 8.1 (eerder bekend onder codenaam Windows Blue) is vanaf deze week gratis te downloaden in de online Windows store. Daarnaast komt de vernieuwde software ook als pakket in de retail.

Microsoft zegt "geluisterd te hebben naar de feedback van de gebruikers en veel veranderingen te hebben doorgevoerd". Enkele van belangrijkste veranderingen betreffen het startmenu (dat kun je helemaal aanpassen naar je eigen wensen: naast je favorieten en kleur van je tegels reist nu ook de indeling van je startmenu met je mee) en de cloud-opslag (diepere integratie met SkyDrive: een foto van 40MB op SkyDrive wordt nu alleen als thumbnail weergegeven op tablet of desktop, wat geheugengebruik scheelt).

Verder is in Windows 8.1 de multitasking verbeterd: je hoeft je niet meer vooraf aan te melden voor een Skype call en je kan apps naast elkaar openen en op meerdere beeldschermen laten draaien. Daarnaast is de startknop terug: deze startknop verschijnt elke keer als je met de cursor over de linker onderzijde van het scherm gaat en is altijd zichtbaar in de taakbalk op de desktop: als je erop klikt ga je naar het (moderne) startscherm. Tot slot Windows 8.1 komt met de vernieuwde Internet Explorer 11-browser voor betere prestaties en snellere laadtijden.

 

Windows 8.1
Windows 8.1

Windows Blog