Interessant:

iOS 7 veroorzaakt misselijkheid

nieuws 1 oktober 2013 om 15:21

Sommige gebruikers klagen dat de nieuwe visuele effecten in iOS 7, Apple's nieuwste besturingssysteem, hen misselijk en duizelig maken.

iOS 7†is Apple's nieuwste besturingssysteem, dat standaard is voorgeinstalleerd op de nieuwe iPhone 5C en iPhone 5S en beschikbaar is als update voor oudere iPhone-, iPod touch- en iPad-moellen.†De interface in iOS 7 is geheel vernieuwd: het heeft nieuwe 'platte' vormgeving met een 3D-sausje: als je je iPhone of iPad beweegt, verandert het perspectief, zodat het lijkt alsof je werkt in een 3D-interface. Alle standaard apps hebben het nieuwe design en daarnaast is er een nieuwe manier om in een app te wisselen tussen vensters: dat kan nu met een 'swipe' (veegbeweging) vanuit de linkerkant van het scherm.

Sommige gebruikers klagen nu echter dat de 'bewegende' 3D-interface hen misselijk en duizelig maakt. "Alle zoom-animaties in iOS 7 maken me misselijk en geven me hoofdpijn. Het voelt precies hetzelfde als wagenziek worden als ik in een auto probeer te lezen", aldus een gebruiker op Apple's Support-forums.

Nieuw in iOS 7 zijn onder meer zogenaamde 'parallax-effecten', waarmee iconen worden getoond afhankelijk van de hoek waarmee je je iPhone naar je gezicht houdt. Hiermee wordt de illusie van 'zwevende' iconen over de achtergrond†gecreeŽrd. Als dit effect je hoofdpijn geeft kan je het uitschakelen via†iPhones Settings > General > Accessibility menu (en dan de "Reduce Motion" optie). Helaas schakelt deze optie alleen de parallax-effecten uit. De rest van de visuele effecten, inclusief het veelvuldige zoomen en sliden tijdens app-wisselingen, blijft intact.

iOS 7 interface
iOS 7 interface

PC Mag