Interessant:

Samsung Galaxy Tab 3 7.0 checkt leeftijd bij alcoholverkoop

nieuws 10 september 2013 om 10:04

Met een Samsung Galaxy 3 7.0 die is ge´ntegreerd in het kassasysteem, kan binnen de detailhandel bij de verkoop van alcohol of tabak op afstand de leeftijd worden gecontroleerd.

Het systeem is gebaseerd op software van het bedrijf Ageviewers in samenwerking met Samsung, Wincor Nixdorf en XS4ALL. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie liet zich als eerste informeren over de nieuwe apparatuur.

Met behulp van de Ageviewers kassaterminal wordt via het beveiligde internet een transactie met leeftijdsgebonden producten kortstondig met een beeldverbinding tot stand gebracht. Dit kan alleen na goedkeuring van de klant en gebeurt via het externe controlecentrum van Ageviewers. Vanuit hier, dus op afstand, beoordelen speciaal ge´nstrueerde controlemedewerkers het op hun scherm verschenen beeld van de klant. Vervolgens wordt vastgesteld of deze op het eerste gezicht "onmiskenbaar volwassen is" (onduidelijk is wat hiervoor de maatstaven zijn) en de transactie zonder meer doorgang kan vinden.

Bij de "geringste twijfel" wordt vanuit het controlecentrum verzocht om het ID in de terminal te plaatsen. Zodoende kan, wederom op afstand, de leeftijd in alle gevallen met zekerheid worden vastgesteld en uitgesloten worden dat aan te jonge mensen wordt verkocht. Het systeem 'Ageviewers' slaat geen gegevens op, waardoor de privacy van klanten gewaarborgd blijft.

De Samsung Galaxy Tab 3 7.0 sluit qua functionaliteit en kwaliteit naadloos aan bij de hoge eisen van leeftijdscontrole. In de nieuwe leeftijdscontroleterminal van Ageviewers is daarom een lichtgewicht Samsung Galaxy Tab 3 7.0 tablet ge´ntegreerd. Zowel camera's als beeldscherm (7-inch) genereren een helder beeld. Ook draait de Ageviewersapplicatie snel en probleemloos dankzij de 1,2GHz dual-core processor en het besturingssysteem Android 4.1 (Jelly Bean). Dankzij de samenwerking met Samsung heeft Ageviewers toegang gekregen tot de Enterprise Software Development Kit waardoor Ageviewers verregaande ontwikkelingsmogelijkheden heeft die voor hun oplossing noodzakelijk is.

Door de samenwerking ontstaat een ge´ntegreerd, innovatief, sluitend en eenvoudig installeerbaar systeem voor leeftijdscontrole. De dienst wordt volledig ondersteund door wet- en regelgeving. De overheid heeft inmiddels kenbaar gemaakt de brede invoering van de dienst in de detailhandel en bij internetverkoop toe te juichen.á

Samsung Galaxy Tab 3 7.0
Samsung Galaxy Tab 3 7.0

portablegear.nl


Gerelateerde producten