Interessant:

Google Nexus 7 2 arriveert in Nederland

nieuws 7 september 2013 om 11:50

De Google Nexus 7 2, de eerste tablet met Android 4.2 Jelly Bean, arriveert vandaag (zaterdag 7 september) in Nederland. De 32GB WiFi-only versie heeft een adviesprijs van 269 euro.

De Google Nexus 7 2, die in juli werd aangekondigd, is de eerste tablet die wordt geleverd met Android 4.3, de nieuwste versie van het populaire mobiele besturingssysteem. Tablets zijn perfect om te delen met anderen. Daarom introduceert Android 4.3 beperkingsprofielen, zodat ouders bijvoorbeeld de toegang tot bepaalde content kunnen beperken voor kinderen. Android 4.3 ondersteunt tevens Bluetooth Smart-technologie, wat de deur opent naar mobiele apps die verbinding maken met nieuwe apparaten zoals fitness-sensoren.

De Nexus 7 2 (nu voorzien van een 7-inch Full HD-display) is al voorzien van allerlei Google apps - zoals Chrome, Maps, YouTube, Hangouts en Google Now. Deze zijn ontworpen voor de cloud, dus alles werkt eenvoudig en naadloos over meerdere apparaten. Met hoogwaardige camera's voor en achter is de nieuwe Nexus 7 ideaal voor videogesprekken via Google Hangouts, en voor het vastleggen van haarscherpe foto's, video's en 360-graden Photo Spheres die onmiddellijk te delen zijn via Google+. De nieuwe Nexus 7 2 beschikt tevens over dual-band WiFi voor soepele HD-videostreaming, snel reagerend web browsen en razendsnel downloaden.

"Samen met Asus hebben we alle populaire functies van de oorspronkelijke Nexus 7 genomen en deze zelfs nog beter gemaakt", zegt Sundar Pichai, Senior Vice President voor Android, Chrome en Apps bij Google. "Hij is nog dunner, lichter en sneller, met 's werelds hoogste schermresolutie voor een 7-inch tablet. Of u nu thuis zit, in een café of op het vliegveld, de nieuwe Nexus 7 is krachtig, compact en gemaakt voor wat voor u van belang is."

De Nexus 7 2 32GB WiFi is heeft een adviesprijs van € 269,- en zal vanaf 7 september 2013 verkrijgbaar zijn in zowel Nederland als België.

Google Nexus 7 2
Google Nexus 7 2

portablegear.nl