Interessant:

Magellan Echo: smart watch voor sporters

nieuws 25 juli 2013 om 13:07

Magellan kondigt de Echo aan, Magellanís allereerste hardloophorloge dat het optimale uit fitness apps op smartphones haalt. Gegevens worden van de smartphone realtime gestreamd naar de Echo.

Voor de sportende smartphonegebruiker zijn tal van handige apps beschikbaar. Groot nadeel is dat je dan onder het sporten op het scherm van je smartphone moet kijken. De Magellan Echo lost dit probleem op. Dit horloge toont de informatie uit meer dan 100 apps op je horloge.

Magallan Echo
Magallan Echo

"Magellan Fitness omarmt de quantified self trend en mobiliteit om het meeste te halen uit smartphone apps, speciaal ontworpen voor hardlopers," aldus Clark Weber, Senior Director Fitness Products bij Magellan. "We zijn blij dat we aan het roer staan van de ontwikkelingen binnen deze nieuwe generatie fitnesshorloges."

Echo is Magellan's eerste hardloophorloge waarmee gebruikers tegelijkertijd fitness- en trainingsdata, notificaties en prestaties kunnen bekijken. Door middel van Bluetooth Smart verbind je de Echo draadloos met smartphones, waardoor je tijdens het trainen direct je gelopen afstanden en andere data ziet. Je hebt eveneens toegang tot een aantal smartphone-functies, zoals het starten en stoppen van de tijd via een fitness app en het selecteren, starten en pauzeren van muziek.

De Magellan Echo is de eerste smart watch speciaal ontworpen voor hardlopers. Door het solide en waterdichte ontwerp weerstaat de Echo flinke weersomstandigheden, ook is de Echo altijd gebruiksklaar door zijn verwisselbare batterij.

Magellanís Echo werkt perfect samen met de Wahoo Fitness API, waardoor het horloge compatibel is met meer dan honderd fitness apps als Strava, MapMyRun, Runtastic, en RunKeeper. Bovendien is de Echo klaar voor de toekomst, want de Wahoo API wordt regelmatig geŁpdatet om compatibel te blijven met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van applicaties.

Natuurlijk kan de Echo voor alledaags gebruik ingezet worden, voor weergave van datum en tijd. Met zijn opvallende en kleurrijke design sluit de Echo aan op de wensen van de sporter die altijd op de hoogte wil zijn en de controle wil hebben zonder tussenkomst van een smartphone.

Magellanís Echo zal binnen Europa verkrijgbaar zijn in het vierde kwartaal van 2013. De Echo heeft een consumentenadviesprijs van Ä 149,99 en Ä 199,99 in combinatie met een Bluetooth Smart hartslagmonitor. Hardlopers hebben de keuze uit de kleuren Cool Blue, Warm Red en Black.

portablegear.nl