Interessant:

App tegen matchfixing in voetbal

nieuws 19 juli 2013 om 10:56

De internationale vakbond voor voetballers, FIFPro, heeft een app uitgebracht waarmee voetballers anoniem melding kunnen maken van matchfixing middels een 'panic button'.

Voetballers in Europa kunnen de anti-matchfixing-app†(genaamd†Players Red Button)downloaden en krijgen vervolgens een wachtwoord waarmee ze kunnen inloggen en via een rode knop (de 'panic button') anoniem kunnen melden als ze worden benaderd voor matchfixing (dat is het manipuleren van wedstrijden). Het systeem is ontwikkeld door FIFPro en is deels gefinancieerd uit Europese gelden. De app is onderdeel van de campagne Don't Fix It, tegen wedstrijdmanipulatie in het voetbal, van de FIFPro.

Hoewel de†Players Red Button-app nog in een proeffase zit (momenteel wordt het systeem getest onder Finse voetballers) is de applicatie al meer dan 1.200 keer gedownload (in elk geval door vrijwel alle Finse profvoetballers).

In 2009 werden er in de Nederlandse voetbalstadions zogenaamde belchinezen gesignaleerd. Deze mensen zouden een belangrijke spil zijn in een internationaal voetbalgokschandaal en tijdens wedstrijden direct†wedstrijdgegevens doorbellen naar AziŽ.

Don't Fix It: matchfixing-app
Don

Goal.com