Interessant:

Apple-reseller iCentre failliet

nieuws 19 juni 2013 om 12:06

De rechtbank in Den Haag heeft het faillissement uitgesproken over iCentre, één van de grootste zelfstandige Apple Premium Resellers in Nederland.

Dat meldt De Volkskrant. De holding iCentre Group kreeg vorige week reeds uitstel van betaling. iCentre, dat 34 vestigingen in Nederland heeft, zat al enige tijd in financieel zwaar weer. De winkels van iCentre zijn inmiddels gesloten: er werken ongeveer 400 mensen. De webshop van iCentre blijft voorlopig wel open. De elektronicaketen BAS Group - eigenaar van Dixons en MyCom - is in onderhandeling om 24 van de 34 iCentre-winkels over te nemen.

Het is niet duidelijk waardoor de financiële problemen zijn veroorzaakt: in 2012 nam iCentre nog concurrent iAmStore over en in 2011 maakte het bedrijf nog een winst van 3,1 miljoen. Volgens Tweakers leverde Apple al een jaar geen hardware meer aan iCentre en moest iCentre via de Duitse tak van MediaMarkt inkopen om nog producten te kunnen leveren.

In Nederland zijn in totaal ongeveer 60 Apple Premium Resellers, welke door Apple zijn gecertificeerd. Daarnaast is er één officiële Apple Store in Nederland, in Amsterdam.

MacBook Pro
MacBook Pro

De Volkskrant