Interessant:

Drugsdealer sms't per ongeluk politie

nieuws 10 april 2013 om 12:02

Reymundo Carlos Escobedo, een 39-jarige drugsdealer uit CaliforniŽ, sms'te per ongeluk een politieofficier in plaats van een potentiele klant die hij twee gram metamfetamine wilde verkopen.

De politieagent die de sms'jes ontving bracht onmiddelijk zijn chef op de hoogte van het bericht. Daarop besloten rechercheurs samen met de agent om af te spreken met de drugsdealer. De dealer - die om onduidelijke redenen het verkeerde telefoonnummer had gebruikt - werd opgepakt met twee gram†metamfetamine op zoek.

Naast†Reymundo Carlos Escobedo werd ook zijn drugsleverancier, de 37-jarige†John Martin Silverad - die ook naar de plaats-delict was gekomen -, gearresteerd. Hij had 7 gram†metamfetamine op bij zich. De beide mannen werden aangehouden wegens drugsbezit en criminele samenzwering.†

In 2011 verzond een vrouw per ongeluk ook een drugs-sms'je naar een agent en in 2009 werd een wietteler betrapt door een baby met een gsm.†In het verleden liepen eerder vaak relaties op de klippen door uitgelekte sms'jes. In Nederland gebruikt de†Nationale Recherche sinds 2011 zogenaamde stealth-sms'jes om criminelen op te sporen.

Huffington Post