Interessant:

ALDI Wolfgang AT-AS53N (5,3-inch smartphone) komt 6 april

nieuws 28 maart 2013 om 17:16

Supermarktketen ALDI en ontwikkelaar AT-Telecom introduceren zaterdag 6 april de Wolfgang AT-A53N, een dual-sim smartphone/tablet (of 'phablet') met een groot 5,3-inch touchscreen, een stylus en Android 4.1, voor 279 euro.

De ALDI Wolfgang AT-AS53N, een combinatie tussen een smartphone en tablet (oftewel 'phablet'), beschikt naast een groot 5,3-inch IPS-touchscreen en Android 4.1 Jelly Bean over een een 8-megapixel camera aan de achterzijde, een 5-megapixel frontcamera/webcam met autofocus en USB-host functionaliteit. Dit laatste betekent dat met behulp van de adapterkabel direct een USB-apparaat op de telefoon kan worden aangesloten. Dat kan een USB-stick zijn, om eenvoudig de foto's van het toestel te downloaden, maar ook een toetsenbord of een muis voor gemakkelijke bediening.

Bijzondere functoinaliteiten op de Wolfgang AT-AS53N zijn intelligent answer (het apparaat met één hand bedienen door het toestel te schudden), direct call (direct bellen tijdens bijvoorbeeld sms'en), flip-to-mute (beltonen uitschakelen door toestel om te draaien) en dual-sim (zodat je twee simkaarten tegelijkertijd kan gebruiken).

ALDI Wolfgang AT-AS53N
ALDI Wolfgang AT-AS53N

Daarnaast is de AT-AS53N uitgerust met een dual-core processor, een pop-up-and-play toepassing (om video's af te spelen terwijl je tegelijkertijd sms't of over internet surft). De boot acceleration functie zorgt ervoor dat alleen de toepassingen die veel gebruikt worden zijn opgestart zodat er geen overbodige belasting op de processor is. Gesture unlock maakt het mogelijk om op het gelockte scherm met de vinger een instelbaar symbool te schetsen en daarmee direct de bijbehorende toepassingen te starten. Tot slot is er een Power Saving mode, waarmee je middels een vooringesteld tijd schema bepaalde functies kan uitschakelen om accucapaciteit te besparen.

De Wolfgang AT-AS53N ligt vanaf zaterdag 6 april 2013 in de schappen van de ALDI voor 279 euro en wordt geleverd met hoge capaciteit accu, een beschermhoes en een stylus. Net als bij de voorgaande Wolfgang-telefoons zullen de voorraden weer beperkt zijn, dus als je er een wil bemachtigen moet je er snel bij zijn.

Huawei introduceerde kondigde begin 2013 ook een grote (6,1-inch) phablet aan: de Huawei Ascend Mate. Yarvik volgde met de (5,3-inch) Yarvik Ingenia X1. Samsung volgt waarschijnlijk eind 2013 met de (6,3-inch of 5,9-inch) Samsung Galaxy Note 3.

portablegear.nl