Interessant:

TomTom RIDER 5 officieel onthuld

nieuws 14 februari 2013 om 16:05

TomTom heeft eerder dan verwacht officieel de TomTom Rider 5 gepresenteerd. Dit robuuste 4,3-inch navigatiesysteem is, net als voorgaande RIDER-modellen, geoptimaliseerd voor motorrijders.

Vorige week toonde TomTom reeds een teaser-video van de TomTom RIDER 5 en nu heeft het Amsterdamse bedrijf het nieuwe navigatiesysteem voor motorrijders officieel gepresenteerd. De RIDER 5 heeft een 4,3-inch multi-touch display en is robuust en waterdicht (IPX7-certificaat), zodat het systeem ook prima te gebruiken is in de regen.

TomTom RIDER 5
TomTom RIDER 5

De RIDER 5 komt met kaarten van 45 Europese landen en dankzij de gratis Lifetime Maps-service ontvang je gedurende de levensloop van het systeem gratis kaartupdates. Verder ondersteunt dit motor-gps-systeem IQ Routes (voor nauwkeurige reistijden) en Map Share (voor kaartaanpassingen van andere TomTom-gebruikers). Andere bekende functies zijn Nuttige Plaatsen (POI-database), TomTom Flitsers (flitslocaties) en geavanceerde rijstrookaanwijzingen (met 3D-weergave).

De RIDER 5 ondersteunt verder Bluetooth (voor instructies via headset of helm of voor handsfree bellen) en dankzij het oplaaddock voor op de motor laadt het systeem automatisch op tijdens het rijden. Nieuwe functies zijn Upload & Go (waarmee je je mooiste motorroutes kan uploaden en met anderen delen) en Kronkelroutes (waarmee ervaren motorrijders de route met de meeste bochten kunnen kiezen en de saaie rechte stukken vermijden).

De TomTom RIDER 5 ligt binnenkort in de winkels voor een adviesprijs van € 399,95.

TomTom RIDER 5
TomTom RIDER 5

TomTom