Interessant:

Samsung onthult NX300 en 3D-kitlens

nieuws 4 januari 2013 om 12:07

Samsung breidt haar NX-serie systeemcamera's uit met de NX300, die beschikt over een verstelbaar 3,31-inch OLED-touchdisplay, WiFi en de i-Functionlens. Tegelijkertijd onthult Samsung de nieuwe 45mm 2D/3D kitlens.

De Samsung NX300 is een eyecatcher met zijn retro-design in zwart of wit. De basis voor deze systeemcamera wordt gelegd door een geheel nieuwe 20,3-megapixel APS-CMOS sensor die ieder beeld tot in detail vastlegt en zorgt voor natuurgetrouwe kleuren. Dankzij het nieuwe hybride Auto Focus-systeem, dat snel en accuraat scherp stelt, hoef je geen moment meer te missen. Met ÚÚn 'klik' leg je de foto supersnel (1/6000 seconden sluitertijd) vast. Ook kun je een hele rits foto's achter elkaar maken door middel van de 8,6fps continue afdruk-modus. Door het grote ISO-bereik (ISO 100-25.600) kun je onder alle lichtomstandigheden scherpe foto's maken.

Hoewel de specificaties aansluiten bij professioneel gebruik, kan iedereen met de mogelijkheden van de NX300 kennismaken. Zo kunnen beginnende fotografen kiezen voor de Smart Mode met 14 automatische instellingen zoals Creative Shot, Landschap, Lichtspoor of een zogeheten 'freeze' shot. Daarmee kun je actiefoto's maken op het voetbalveld of op een racecircuit. De sluitertijd en het diafragma worden automatisch ingesteld. Met de i-Depth functie kun je op de lens de diepte van hetá beeld veranderen. Zo kun je altijd blijven focussen op datgene wat je wilt fotograferen. Ook als je tussendoor een andere instelling wilt uitproberen.

Samsung NX300: i-Functionlens
Samsung NX300: i-Functionlens

Samsung heeft de WiFi-technologie van haar smartphones toegepast op de NX300. Het gebruik van WiFi is simpel: download de Samsung Smart Camera app op je smartphone of tablet (de app is beschikbaar voor Android & iOS) en maak een veilige verbinding tussen de twee apparaten. Vervolgens importeer je de foto's via een autolink direct op je smartphone of tablet. Je kunt de foto's ook direct vanaf de camera bijvoorbeeld via Facebook delen, via e-mail versturen of een back-upá maken.

Samsung NX300: 3,31-inch OLED tilt-touchdisplay
Samsung NX300: 3,31-inch OLED tilt-touchdisplay

Tot slot is de NX300 voorzien van een verstelbaar 3,31-inch OLED-touchdisplay, en 1080p (met 60fps), een Full HD-videorecorder, een RAW-opnamemodus en de inmiddels bekende i-Functionlens, waarmee instellingen via de lensring te wijzigen zijn. Optioneel is er een GPS-module op de NX300 te bevestigen. Tegelijkertijd met de NX300 introduceert Samsung de nieuwe 45mm 2D/3D lens, waarmee je de mogelijkheden van de camera nog groter kan maken. Met deze lens kun je in hogeá kwaliteit (1080p) foto's maken in 2D en 3D. De Samsung 45mm 2D/3D lens is daarnaast het eerste one-lens systeem waarmee je ˇˇk video's in 3D kunt opnemen.

De Samsung NX300 is in de kleuren zwart en wit vanaf april in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs bedraagt Ç 799,-.

portablegear.nl


Gerelateerde producten