Interessant:

1,5 miljoen dollar aan iPad mini's gestolen in New York

nieuws 16 november 2012 om 09:54

Op JFK Airport in New York zijn twee pallets iPad mini's ter waarde van 1,5 miljoen dollar (bijna 1,2 miljoen euro) gestolen. Waarschijnlijk hadden de dieven hulp van binnenuit.

De dieven maakten gebruik van een vorkheftruck van het vliegveld om de twee pallets met†iPad mini's in een truck te laden. Door een vliegveldmedewerker die van het avondeten terugkeerde moesten de dieven hun plan echter voortijdig staken en drie andere pallets achterlaten. De gestolen iPad mini's vertegenwoordigen een waarde van 1,5 miljoen dollar - bijna 1,2 miljoen euro.

De dieven zijn nog op vrije voeten. Omdat de politie vermoedt dat er hulp van binnenuit is geweest, worden ook vliegveldmedewerkers ondervraagd: drie van hen zijn inmiddels verhoord met een leugendetector. Van de gestolen iPad mini-modellen waren er 3.600 afkosmtig van een bedrijf genaamd Cargo Airport Services: de iPads waren net vanuit China gearriveerd en waren bedoeld voor de Amerikaanse markt.

Opmerkelijk is dat de iPad mini's uit dezelfde cargoruimte zijn gestolen als waaruit in 1978 criminelen 5 miljoen dollar in cash en 900.000 dollar aan juwelen stalen. Deze zogenaamde 'Lufthansa-roof' kreeg wereldwijde bekendheid toen regisseur Martin Scorsese hem vereeuwigde in de gangsterfilm Goodfellas uit 1990.

In Londen stal afgelopen september een telecomdealer 252 iPhone 5's.†In mei wist een vrouw in de Verenigde Staten†in totaal†100 iPads†uit 28 verschillende Walmarts te stelen.

iPad mini
iPad mini

New York Post