Interessant:

Google TV via Sony netwerkmediaspeler

nieuws 9 november 2012 om 11:10

De Sony netwerkmediaspeler met Google TV (NSZ-GS7), waarmee je van elke televisie met hdmi-aansluiting een Google TV maakt, is in Nederland verkrijgbaar voor 200 euro. [advertorial]

Via de Sony netwerkmediaspeler (NSZ-GS7) en Blu-ray Disc-speler (NSZ-GP9) wordt Google TVáop alle televisies met een hdmi-aansluiting mogelijk gemaakt. Met de intu´tieve afstandsbediening is favoriete content eenvoudig op het grote televisiescherm te tonen. De afstandsbediening heeft aan ÚÚn kant een touchpad voor makkelijke bediening zoals met een cursor op een computer om favoriete websites of bijvoorbeeld YouTube te raadplegen. Aan de andere kant heeft de afstandsbediening een volledig toetsenbord met achtergrondverlichting voor eenvoudig zoeken, mailen en het plaatsen van social media-updates.

Sony Google TV
Sony Google TV

De afstandsbediening van de Blu-ray speler is voorzien van een microfoon voor Voice Search en biedt dankzij de 3-assige bewegingssensor de mogelijkheid om intu´tief te gamen. Daarnaast is deze afstandsbediening als universele afstandsbediening te programmeren om de aangesloten TV, set-top-box of hifi-versterker te bedienen. Met de Media Remote-app van Sony zijn tevens Android en iOS smartphones en tablets te gebruiken als afstandsbediening en is Voice Search ook beschikbaar op de netwerkmediaspeler.

De Picture-in-Picture multitasking-functionaliteit zorgt ervoor dat je op het televisiescherm tegelijkertijd televisie kan kijken en kan internetten. Op deze manier komen first en second screen samen op het televisiescherm in de huiskamer.Via Google Play heb je toegang tot verschillende apps zoals YouTube en Twitter. Daarnaast worden er continu apps toegevoegd die zijn geoptimaliseerd voor televisie. Verder is de Sony Entertainment Network voorge´nstalleerd. Nederlandse gebruikers van Music Unlimited krijgen zo ook direct toegang tot 15 miljoen muzieknummers.

De Sony netwerkmediaspeler (NSZ-GS7) is voor 200 euro beschikbaar, de Sony Blu-ray-speler (NSZ-GP9) kost 300 euro en is vanaf eind oktober 2012 beschikbaar.

Sony Google TV netwerkmediaspeler
Sony Google TV netwerkmediaspeler

Meer info over Sony Google TV