Interessant:

Nokia Lumia 510: budget Windows Phone 7.5-toestel

nieuws 23 oktober 2012 om 10:03

Nokia heeft voor opkomende markten (India, China, Latijns-Amerika) de Nokia Lumia 510 gepresenteerd, een entry-level Windows Phone 7.5-toestel voor een budgetprijs.

Het is enigszins opmerkelijk dat Nokia nog met een Windows Phone 7.5-toestel op de proppen komt, aangezien Windows Phone 8 al klaar staat (en versie 7.5 géén update krijgt naar versie 8). De Nokia Lumia 510 is dan ook een zeer goedkoop toestel (199 dollar), dat bestemd is voor de opkomende markten. "Met de Nokia Lumia 510 voldoen we aan onze belofte om Windows Phone in nieuwe, lagere prijsklasses aan te bieden", aldus Jo Harlow, CEO van Nokia Smart Devices.

De specificaties van de Nokia Lumia 510 zijn bescheiden. Het toestel is voorzien van WiFi, GPRS/EDGE/HSDPA en Bluetooth 2.1, een 5-megapixel camera met een VGA-videorecorder, 256MB RAM en 4GB geheugen (niet uitbreidbaar, wel krijg je gratis 7GB opslagruimte op Microsofts SkyDrive cloudservice). Navigeren is mogelijk dankzij de ondersteuning van GPS en Nokia's navigatieservices (Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Transport). Dankzij het Windows Phone 7.5-besturingssysteem krijg je verder de beschikking over Internet Explorer 9 en de mobiele Microsoft Office-apps (OneNote, Word, Excel, PowerPoint).

De Nokia Lumia 510 is vanaf november te koop in India en China, daarna wordt het product uitgerold in de APAC-landen (zoals Indonesië en Singapore) en Latijns-Amerika. Het toestel komt vooralsnog niet naar de Benelux.

Nokia Lumia 510
Nokia Lumia 510

portablegear.nl