Interessant:

GSM-gebruik afhankelijk van weer

nieuws 17 oktober 2012 om 08:29

Uit onderzoek van de universiteit van Newcastle onder 1,3 miljoen mobiele bellers in Portugal blijkt dat belgedrag sterk afhankelijk is van het weer. Bij slecht weer worden vooral mensen die heel nabij staan gebeld.

Volgens het onderzoek gaat bij 'oncomfortabel' weer (niet alleen nat of koud, maar ook erg heet of vochtig) het aantal mensen dat gebeld wordt flink naar beneden. Mensen zouden zich tijdens onprettig weer 'isoleren', aldus de hoofdonderzoeker met de tongbrekende naam Dr. Santi Phithakkitnukoon. Tijdens dit weer zouden eerder familie en hechte vrienden worden gebeld dan contacten die verder afstaan.

"Het is bekend dat het weer invloed heeft op menselijk gedrag. Humeur, gezondheid en activiteit hangen allemaal af van het weer. Ons onderzoek suggereert dat GSM-gebruik ook afhankelijk is van het weer", aldus Phithakkitnukoon. "In het onderzoek ontdekten we dat tijdens oncomfortabel weer mensen minder snel 'zomaar iemand' belden, maar wel langer belden met hechte vrienden en familie".

textually.org