Interessant:

Britse uitgever Future verdient 6 miljoen euro aan e-magazines

nieuws 2 oktober 2012 om 08:03

Veel uitgevers hebben moeite de switch van papieren naar digitale tijdschriften te maken. De Britste uitgeverij Future laat zien hoe het moet: het bedrijf verdiende in een jaar 6 miljoen euro aan digitale tijdschriften voor iOS.

Future is onder meer de uitgever van PC Gamer, T3 en MacLife. Deze tijdschriften bestaan al lange tijd op papier. Sinds Apple in iOS 5 echter de Newsstand-functionaliteit - waarin digitale tijdschriften worden gepromoot - introduceerde, heeft de Britse uitgever bijzonder veel geld verdient.

"De verkoop van digitale edities van onze tijdschriften op Apple-apparaten heeft de 6 miljoen euro gepasseerd, nadat de Apple Newsstand in oktober 2011 was gelanceerd", aldus Future. In maart werden er 12 miljoen (gratis) apps van Future gedownload; vijf miljoen mensen schreven zich in voor marketingberichten en er werden meer dan vijf miljoen sales gerealiseerd.

Future gebruikt eigen gespecialiseerde software onder de naam FutureFolio om digitale tijdschriften met interactive elementen aan de Newsstand aan te leveren. Het hoopt in de toekomst een licentie op deze software aan concurrenten te verkopen.

iOS 5: Newsstand
iOS 5: Newsstand

Apple Insider


Gerelateerd nieuws