Interessant:

Accessoireshop AA.nl speelt in op groeimarkt smartphones

nieuws 28 september 2012 om 08:12

De Nederlandse consument kan sinds deze week gericht shoppen voor accessoires bestemd voor smartphones en tablets. Alle Accessoires Benelux brengt specifiek voor deze markt een nieuwe webshop: www.aa.nl.

Zowel vorig jaar als dit jaar is er een enorme stijgende lijn te zien in de verkoop en het gebruik van smartphones, zoals de Apple iPhone en de Samsung Galaxy S3. De Nederlandse consument blijkt een steeds hoger wordend bedrag over te hebben voor een nieuwe mobiele telefoon. Vorig jaar was van alle verkochte mobiele telefoontoestellen al meer dan de helft een smartphone. Die lijn zet zich dit jaar gestaag voort.

Gebruikers willen hun mooie, maar ook dure, toestellen goed beschermen. Hierdoor is er niet alleen een flinke toename in de verkoop van het aantal smartphones, maar ook in de verkoop van de bijbehorende accessoires. Naast bescherming voor een toestel wordt de aanschaf van een accessoire ook steeds meer gezien als een 'fashion statement'. Een hoesje of tasje moet niet alleen stevig zijn maar het dient tegenwoordig ook als een uitdrukking van de eigen identiteit.

Directeur van AA.nl, Jack Mac Donald: "Je ziet dat er tegenwoordig steeds meer mensen zijn die meerdere hoesjes hebben voor hun smartphone. Eentje voor dagelijks gebruik op werk of school en weer een andere, vaak hippere, voor bijvoorbeeld in het weekend of tijdens het stappen. Kwaliteit begint ook een steeds grotere rol te spelen. Waar voorheen een hoesje van vijf euro voldeed, zijn mensen nu steeds meer op zoek naar hoogwaardige maar ook mooie accessoires voor hun veelal dure smartphones. Alle Accessoires Benelux speelt op deze behoefte in door een compleet en ruim assortiment van originele en hoogwaardige merken en producten aan te bieden via onze webshop."

Er komen tevens steeds meer accessoires beschikbaar die ook de functionaliteit van de smartphone zelf uit kunnen breiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dockingstation waarmee de smartphone 'verandert' in een wekker of een kleine module die via de HDMI-aansluiting op een televisie ervoor zorgt dat foto's en video's vanaf een smartphone of tablet op de televisie kunnen worden weergegeven. Jack Mac Donald: "Wij willen voorzien in accessoires die de integratie tussen, maar ook de functionaliteit van de diverse online electronica zoals smartphones, tablets, computers en televisies mogelijk maakt en weet uit te breiden."

Een andere bijzondere groep accessoires is de categorie 'app-cessoires'. Dit zijn producten die samenwerken met applicaties op smartphones. Een voorbeeld hiervan zijn weegschalen die verbonden zijn met draadloos internet en gegevens doorsturen naar een applicatie op een smartphone. Gebruikers kunnen hiermee een complete historie van hun gewicht, vetmassa en Body Mass Index (BMI) bijhouden en controleren via hun mobiele telefoon. Deze productgroep staat weliswaar nog in de kinderschoenen, maar naar verwachting zal de populariteit van dergelijke accessoires met het oog op de komende feestdagen aanmerkelijk stijgen. AA.nl volgt deze ontwikkelingen op de voet en biedt de laatste trendy accessoires aan via de webshop.

AA.nl