Interessant:

Muziek op mobieltje populairder dan iPods

nieuws 21 september 2012 om 19:13

De mobiele telefoon wint aan populariteit als muziekspeler voor onderweg: bijna 40% van de jongeren vindt dat de mp3-speler of iPod de kast in kan om vervangen te worden door hun mobiel.

Dat blijkt uit Het Mobiele Muziekbelevingsonderzoek van telecomprovider Hi onder 779 jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar (uitgevoerd in september 2012). De genoemde voordelen van muziek luisteren op de mobiele telefoon liggen voor de hand; een mobiel heb je altijd bij je (74%) en het is prettig dat je niet meer twee apparaten hoeft mee te nemen (56%). Jongeren vinden het belangrijk altijd en overal hun favoriete muziek bij zich te hebben. Onderweg wordt op de mobiel hoofdzakelijk geluisterd naar zelf gedownloade afspeellijsten. Verder laat het onderzoek ook zien dat (betaalde) muziekdiensten zoals Spotify op de mobiel terrein winnen.

Hoewel jongeren betaalde muziekdiensten nog vaak te duur vinden, gebruikt toch al 27% van de ondervraagden iTunes en 18% Spotify. Onderweg maakt 12% gebruik van iTunes als bron van de muziek en 10% Spotify. Oudere jongeren (21-25 jaar) kiezen vaker voor betaalde muziekdiensten op de mobiele telefoon dan 16- tot 20-jarigen.

Verder gaf ruim de helft van de jongeren aan "met liefde" een jaar van zijn leven op te geven als hij daarvoor een levenslang naar muziek kan luisteren. Tot slot gaf 43% aan liever een jaar lang geen seks te hebben, dan een muziekloos leven.

portablegear.nl