Interessant:

HTC 8X officieel geintroduceerd

nieuws 19 september 2012 om 19:39

HTC heeft vanavond officieel haar eerste smartphone met Windows Phone 8 geintroduceerd; de HTC 8X heeft een 4,3-inch touchscreen en beschikt over de Beats Audio-technologie.

Naast Windows Phone 8 en de Beats Audio-technologie beschikt de HTC 8X over een dual-core processor, 16GB geheugen, een NFC-chip een 8-megapixel camera met een LED-flitser. Het toestel maakt gebruik van microSIM.

De 1.800 mAh batterij zorgt voor voldoende uithoudingsvermogen. De frontcamera is voorzien van een groothoeklens, waardoor je veel meer beeld vastlegt, zodat je bijvoorbeeld een videogesprek kan voeren met een complete groep vrienden in beeld.

HTC 8X
HTC 8X

"We hebben twee nieuwe telefoons [de andere is de HTC 8S, red.] ontwikkeld, geïnspireerd op Windows Phone 8 die het platform een iconisch design en de persoonlijkheid geeft die het verdient", vertelt Peter Chou, CEO van HTC Corporation. "Windows Phone heeft zich ontwikkeld tot één van de beste mobiele ecosystemen en is daarmee een concurrent voor alle andere smartphone-platformen wereldwijd."

De Windows Phone 8X zal beschikbaar zijn in de kleuren California Blue en Graphite Black. De HTC 8X kost € 549,- en het toestel is vanaf november 2012 beschikbaar in Nederland. Het toestel kan gezien worden als een Windows Phone 8-variant van de HTC One X Android-smartphone.

portablegear.nl