Interessant:

KeurmerkenWijzer voor iOS en Android

nieuws 20 september 2012 om 16:03

Milieu Centraal introduceert de KeurmerkenWijzer-app,†een gratis app met meer dan 100 keurmerken en logo's van onder meer voedselproducten. De app is per direct (gratis) voor iOS beschikbaar; de Android-app volgt in oktober.

De gratis app KeurmerkenWijzer bevat meer dan 100 duurzaamheidskeurmerken. Je kan dus meteen een logo opzoeken dat je in de winkel op een product tegenkomt. Een score van 1 tot 5 laat zien het of het product voldoet aan strenge eisen op het gebied van milieu, dierenwelzijn of arbeidsomstandigheden. Ook staat erbij vermeld of het keurmerk een gedegen controle kent.

De keurmerken en logo's in de KeurmerkenWijzer zijn verdeeld in categorieŽn zoals voeding, kleding, cosmetica, apparaten, klussen en verbouwen, en verpakkingen. Maar je kan ook zoeken op alfabet of trefwoord.

Behalve de duurzaamheidskeurmerken bevat de app KeurmerkenWijzer ook fabrikantenlogo's. Dat zijn logo's die fabrikanten zelf op een product zetten. Die producten kunnen wel degelijk milieuvriendelijk, diervriendelijk of fair zijn, maar fabrikantenlogo's worden niet door een onafhankelijke, geaccrediteerde organisatie gecontroleerd. Omdat zulke logo's in een hoog tempo komen en gaan (volgens Milieu Centraal), zijn alleen †de meest voorkomende opgenomen in de KeurmerkenWijzer.

De KeurmerkenWijzer werkt vanaf iOS 5.0 is per direct gratis verkrijgbaar in de iTunes App Store. Een versie van de app voor Android volgt in oktober.

KeurmerkenWijzer-app voor iPhone
KeurmerkenWijzer-app voor iPhone

Milieu Centraal


Gerelateerd nieuws