Interessant:

Samsung-tablets voor RET-medewerkers

nieuws 12 juli 2012 om 12:14

Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET heeft 600 medewerkers uitgerust met een Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus-tablet, waarmee zij onder meer reizigers van actuele verkeersinformatie kunnen voorzien.

Later dit jaar zullen de RET-medewerkers de Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus (P6200 / P6210) onder andere gebruiken om reizigers onderweg actuele reisinformatie te geven, zich voor hun dienst aan te melden en schades te delen via een speciale applicatie. Met foto's en video's die zij met de tablet maken, geven zij direct inzicht in de schade. Op die manier kan de schade zo snel mogelijk worden verholpen.

De Galaxy Tab 7.0 Plus heeft een ideaal formaat waarop een plattegrond prima aan een reiziger kan worden getoond. De 7-inch grote tablet is groter dan een mobiel, maar kleiner dan een notebook: de tablet past precies in de binnenzak van de RET-bedrijfsuniformen. Met een Mobile Device Managementproduct kan RET de Samsung-tablets bovendien eenvoudig, snel en veilig beheren. En op afstand ruim 300 features inzetten. Bij standaard Android devices is het aantal één tiende hiervan.

Met de extra mogelijkheden die de ruim 300 features bieden, heeft RET de regie over klantgericht en efficiënt gebruik van de tablets door de medewerkers. Zo kunnen de 600 medewerkers via apps bijvoorbeeld stationsdagrapporten digitaal invullen, net zoals andere formulieren die zij nu op papier aanleveren.

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus
Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

"Steeds meer bedrijven ontdekken dat tablets een uitkomst zijn voor medewerkers die veel op locatie zijn", zegt Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland. "Samen met RET hebben wij gekeken naar hoe medewerkers met behulp van een tablet hun werk nóg klantvriendelijker en efficiënter kunnen uitvoeren. Wij zijn er trots op dat RET voor onze oplossing heeft gekozen, waarin het gemak voor de reiziger én de medewerker centraal staat."

portablegear.nl