Interessant:

Samsung Galaxy S3 ontploft

nieuws 23 juni 2012 om 10:59

In Ierland is een editie van de Samsung Galaxy S3 ontploft terwijl hij een carkit zat; volgens de getroffen gebruiker "kwamen er plotseling een witte vlam, vonken en een luide klap uit de telefoon". [update]

Nadat het toestel was ontploft, haalde het slachtoffer de telefoon uit zijn carkit: het toestel was van binnen helemaal verbrand. De hitte had zelfs het plastic van de behuizing doen smelten. Toch deed de telefoon het nog wel - alleen had het toestel geen bereik meer.

De Ierse gebruiker nam contact op met zijn telefoonleverancier (Carphone Warehouse), maar deze wilde geen nieuw toestel levereren. Toen de support-service was Samsung echter het verhaal had gehoord, kreeg de man wel een nieuwe Samsung Galaxy S3 van Samsung.

Het is niet duidelijk of er een fout in het toestel zat: mogelijk had het te maken met de carkit en de verwarming van de auto van het slachtoffer. Samsung USA zegt de zaak te onderzoeken. Eerder ontbrandden andere mobiele apparaten, waaronder de iPhone 4 en de iPod nano 1G.

Ontplofte Samsung Galaxy S3 (via boards.ie)
Ontplofte Samsung Galaxy S3 (via boards.ie)

Naschrift: de getroffen gebruiker heeft uiteindelijk toegegeven dat de ontplofte Galaxy S3 was verhit door een 'externe bron' (waarschijnlijk in een magnetron). Van zelfontbranding was derhalve geen sprake!

Engadget