Interessant:

Foxconn: iPhone 5 verslaat Samsung Galaxy S3

nieuws 21 juni 2012 om 15:22

Volgens Terry Chou, de directeur van de Chinese Foxconn-fabriek - waar veel moderne smartphones worden vervaardigd - gaat de iPhone 5 "de vloer aanvegen" met de Samsung Galaxy S3.

Dat zegt Chou in een interview met China Times. Chou lijkt het vooral uit rancune te zeggen; hij vindt dat met Japanners prima zaken is te doen, maar Koreanen "steken een mes in je rug". Gou zou ook gezegd hebben dat het zijn levensdoel was "om Samsung stuk te maken", dat hij een bedrijf vindt dat "concurrenten verraadt".

Met het "verraad" doelde Chou op de actie van Samsung in 2010 waarbij het vier andere Koreaanse bedrijven aangaf bij de Europese Commissie wegens prijsafspraken in de flatscreen-industrie. Samsung werd toen van het onderzoek uitgesloten als een "besmette getuige".

Daarnaast meldde Gou dat Foxconn een exclusieve deal zou hebben met Corning (de Amerikaanse fabrikant van het robuuste Gorilla Glass) voor de productie van grote glazen displays. "Onze concurrenten kunnen niet aan zulk materiaal komen", aldus Chou.

Chou was aardig op dreef, want ten slotte meldde hij ook nog: "the iPhone 5 will put Galaxy S3 to shame." Oftewel: de iPhone 5 zou de vloer aan gaan vegen met de Galaxy S3. Zoals gezegd, een uitspraak die vooral te maken lijkt te hebben met Chou's haat tegenover Koreanen in het algemeen en Samsung in het bijzonder. De iPhone 5 verschijnt dit najaar; de Samsung Galaxy S3 ligt inmiddels in de winkels.

9to5mac