Interessant:

KPN vindt geen koper voor E-Plus

nieuws 21 juni 2012 om 15:07

Het lukt KPN niet om een koper voor haar Duitse dochteronderneming E-Plus te vinden; KPN wil E-Plus graag verkopen om te voorkomen dat het Mexicaanse telecomconcern América Móvil een groot aandeel in KPN krijgt.

KPN meldt dat de "huidige moeilijke omstandigheden op de kapitaalmarkten ervoor hebben gezorgd dat er op dit moment geen overeenstemming bereikt kon worden. De gesprekken zijn gestopt."

KPN maakte begin deze maand bekend E-Plus te willen verkopen; daarnaast hoopt het ook haar Belgische dochteronderneming BASE aan het Belgische Telenet te verkopen. Met het geld dat deze verkopen moeten op leveren, wil KPN voorkomen dat het Mexicaanse América Móvil een groot deel van de aandelen van KPN in handen krijgt. De Mexicaanse telelcomgigant deed eerder een bod op een groot deel van KPN's aandelen.

Doordat de overnames van E-Plus en BASE nog niet echt soepel (of helemaal niet) lopen, is het voor KPN wellicht moeilijker om het bod van América Móvil af te wenden. Toch zegt KPN over E-Plus "meer dan ooit van mening te zijn dat er significante waarde is versleuteld in de Duitse markt, en ervan overtuigd te zijn dat ook andere partijen deze zienswijze delen." Oftewel: KPN heeft nog altijd hoop E-Plus aan een andere partij te kunnen slijten.

portablegear.nl