Interessant:

RIAA daagt 12-jarige uploadster voor de rechter

nieuws 9 september 2003 om 18:36

Enkele dagen geleden verleende de RIAA nog amnestie aan enkele notoire MP3 uploaders. Zij kregen de kans om hun Shared Folder te wissen, het ultimatum is nu verlopen. Vandaag beginnen 261 rechtszaken tegen KaZaA-gebruikers.

De RIAA vertegenwoordigt de Amerikaanse muziekindustrie. De muziekindustrie is het meer dan zat dat hun muziek door iedereen wordt gestolen en de maat is nu vol.

De 261 aangeklaagden zijn alle notoire uploaders van MP3 bestanden. Indien ze schuldig worden bevonden kunnen ze een boete van 140.000 euro per nummer tegemoet zien.

De platenlabels geven P2P programma's als KaZaA en Grokster de schuld van de dalende CD verkopen. De muziekindustrie en de platenlabels vinden niet dat de prijzen te hoog zijn.

Een van de 261 aangeklaagde notoire MP3 aanbieders is een 12-jarig Amerikaans meisje. Dit meisje, dat een abonnement heeft van 25 euro per maand, wordt door de RIAA blijkbaar gezien als een van de ergste MP3 aanbieders op het netwerk van KaZaA. De RIAA heeft geen reactie gegeven op deze enigszins aparte dagvaarding.

The Register