Interessant:

Zelda-bedenker prijst Angry Birds

nieuws 13 april 2012 om 10:04

Shigeru Miyamoto, de bedenker van Nintendo's Mario- en Zelda-games, heeft in een interview met gamesmagazine EDGE complimenten gegeven aan Angry Birds.

Shigeru Miyamoto gaf in Parijs een interview om de door Nintendo-ontwikkelde audiogids voor het Louvre aan te prijzen. Daar werd ook gevraagd wat zijn favoriete niet-Nintendo game van het afgelopen jaar was.

"Meestal geef ik geen antwoord op dergelijke vragen", antwoordde Miyamoto, "maar misschien Angry Birds". Daarna complimenteerde hij de game van de Finse fabrikant Rovio uitgebreid: "Wat ik goed vind aan Angry Birds, is dat het voelt als een traditionele videogame, maar dat het ook een erg creatieve kant heeft. En je kan echt voelen dat ze er plezier in hebben gehad het spel te ontwikkelen".

Het originele Angry Birds-spel is al meer dan 600 miljoen keer gedownload en ook de opvolgers, Angry Birds Rio en Angry Birds Space doen het bijzonder goed met meer dan 10 miljoen downloads in korte tijd. Het antwoord van Miyamoto was opmerkelijk, omdat smartphone-games een van de grootste bedreigingen zijn voor het succes van de Nintendo 3DS.

EDGE