Interessant:

Nokia Drive offline beschikbaar

nieuws 22 maart 2012 om 09:53

Nokia heeft updates voor Nokia Drive en Nokia Maps geintroduceerd; met Nokia Drive kan je nu ook offline navigeren op je Lumia-smartphone. Daarnaast introduceerden de Finnen de volledige editie van Nokia Transport.

De belangrijkste verandering die in Nokia Drive is doorgevoerd, is de mogelijkheid om volledig offline (en dus gratis) te navigeren. Zonder verbinding te maken met internet plan je nu routes en kun je deze ook tijdens je reis bijstellen. Daarnaast heeft Nokia Drive een nieuw dashboard gekregen, waarop je waarschuwingen voor de maximum snelheid krijgt te zien en te horen. 

Verder kun je in het nieuwe dashboard kiezen tussen weergave van de verwachte aankomsttijd of de reistijd of afstand tot je eindbestemming. Je recent gekozen bestemmingen zijn dankzij de update gemakkelijker opnieuw op te zoeken.

Nokia Drive offline beschikbaar
Nokia Drive offline beschikbaar

De update van Nokia Maps maakt het nu mogelijk om je meest gekozen bestemmingen in een favorietenlijst te bewaren. Daarnaast kun je deze plekken en de routes er naartoe gemakkelijk delen via sms, e-mail of sociale netwerken. Ook zonder Nokia-telefoon is Nokia Maps te gebruiken via m.maps.nokia.com. Voor gebruikers van iOS- en Android-toestellen is voor Nokia Maps sinds kort ook gesproken wandelnavigatie beschikbaar via een HTML5-webapp.

De Nokia Transport-service werd aangekondigd in februari op het Mobile World Congress 2012 en vanaf nu kunnen bezitters van een Nokia Lumia-smartphone gratis gebruik maken van de volledige versie van deze exclusieve Nokia-applicatie. Met Nokia Transport plan je in meer dan vijfhonderd steden in 46 landen je route van A naar B met het openbaar vervoer. Nokia Transport bevat trajectinformatie van bus, tram, trein en metro, zodat je routes kunt plannen tussen adressen of Points of Interest (POI). Daarnaast geeft de app ook weer hoe je kunt lopen naar je beginpunt, van halte naar halte en vanaf de laatste halte naar je eindbestemming.

In Nederland geeft Nokia Transport je informatie over het openbaar vervoer in Amsterdam en Rotterdam. Om in andere steden je reis met bus, tram, trein of metro te plannen, is binnenkort voor je Nokia Lumia de 9292-app beschikbaar. Dit is de mobiele versie van de website 9292.nl, waarmee je een volledig reisadvies van deur tot deur krijgt. Deze reisplanner maakt met de 9292-app zijn debuut op Windows Phone. Gebruikers van een Nokia Lumia kunnen na de introductie tijdelijk exclusief gebruikmaken van deze applicatie, die geheel in stijl is met de nieuwe look & feel van de website. De 9292-app is binnenkort gratis te downloaden vanuit de Windows Phone Marketplace.

Je krijgt automatisch bericht wanneer de updates voor Nokia Drive en Nokia Maps beschikbaar zijn voor je Nokia Lumia. Nokia Transport kun je vinden in de Windows Phone Marketplace, onder 'Nokia collection'.

Nokia Newsrom


Gerelateerde producten