Interessant:

Windows 8-laptop met Kinect motion-sensor

nieuws 1 februari 2012 om 09:01

Asus en Microsoft hebben prototype Windows 8-notebooks ontwikkeld waarin de, van de Xbox 360 bekende, Kinect motion-sensor is geintegreerd. Daarmee zou je de laptop met handbewegingen kunnen bedienen.

De Kinect motion-sensor werd in 2010 geintroduceerd als add-on voor Microsofts Xbox 360-gameconsole en is een groot succes. Kinect registreert bewegingen van de gebruiker en zet deze om in acties op het scherm, zonder dat daarvoor een aparte controller nodig (zoals op de Nintendo Wii).

Met komst van Windows 8 (dat speciaal is ontworpen voor touchscreens) later dit jaar, wil Microsoft de 'touch'-technologie mogelijk nog verder oprekken, zodat je je laptop kan bedienen zonder het scherm te hoeven aanraken. Asus zou daartoe al prototype laptops hebben ontwikkeld waarin Microsofts Kinect-sensor is geintegreerd onder het scherm en op de plaats waar normaal gesproken een webcam zit.

Als de technologie in de toekomst verder wordt ontwikkeld, dan kan je wellicht ooit je laptop volledig bedienen door met je handen voor het scherm te wapperen, net zoals in de science-fiction film Minority Report (zie video onder). Het is nog niet bekend wanneer Microsoft en Asus de technologie daadwerkelijk op de markt willen brengen.

Boy Genius Report