Interessant:

iPawn: iPad-bordspellen met echte pionnen

nieuws 22 november 2011 om 10:31

Spellenfabrikant Jumbo introduceert voor de feestdagen iPawn-games; dat zijn populaire bordspellen (zoals Ganzenbord en Air Hockey) die je op je iPad speelt, maar met echte pionnen en speelstukken.

Je koopt een iPawn-setje voor 9,99 in de winkel. Naast Ganzenbord (Game of Goose) en Air Hockey is er een Hengelspel (Fishing Game) en het vooral in Engeland populaire Slangen & Ladders (Snakes & Ladders) als iPawn-spel beschikbaar. In een iPawn-setje vind je pionnen en speelstukken die door het scherm van je iPad herkend worden en waarmee je op je iPad kan spelen. Het speelbord van je iPawn-game kan je gratis downloaden in de iTunes Store. Bijzonder aan deze speelborden ten opzichte van de originele kartonnen speelborden is dat ze verrijkt zijn met animaties.

iPad iPawn: Ganzenbord met echte pionnen
iPad iPawn: Ganzenbord met echte pionnen

De iPawn-games zijn in eerste instatie alleen in het Engels verkrijgbaar en werken alleen met een iPad met iOS 3.2 of hoger. Een ander populair bordspel op de iPad is Wordfeud (een Scrabble-variant), maar daarvoor is geen iPawn-set verkrijgbaar.

iTunes Store