Interessant:

Samsung Omnia W: Windows Phone 7.5 Mango-smartphone

nieuws 26 september 2011 om 13:03

Samsung heeft met de Samsung Omnia W haar tweede Windows Phone 7-toestel in Nederland aangekondigd; de Omnia W draait op het vernieuwde Windows Phone 7.5 Mango, dat ook de Nederlandse taal en Nederlandse diensten ondersteunt.

De Samsung Omnia W (i8350) volgt in Nederland en BelgiŽ de Samsung Omnia 7 (i8700) op. De Omnia 7 draaide op de eerste versie van Windows Phone 7, die nog niet in het Nederlands beschikbaar was en geen Nederlandse diensten ondersteunde. Met Windows Phone 7.5 Mango, waarop de Omnia W draait, komt daar verandering: deze editie is wel beschikbaar in het Nederlands en ondersteunt Nederlandse diensten (zoals de Microsoft Marketplace en Xbox Live). Mango biedt verder onder meer een uitgebreide integratie met sociale netwerken (Windows Live, Facebook, Twitter en LinkedIn) via de People Hub en het complete mobiele Office-pakket via Office Mobile (Word, Excel, PowerPoint, OneNote). Updates zijn direct te zien op de 'Live Tiles' (tegeltjes) op het homescreen.

De Omnia W heeft een krachtige 1,4GHz-processor en is verder voorzien van DLNA, WiFi, een 2-megapixel webcam, 3G/HSDPA en Bluetooth 2.1 voor optimale connectiviteit. Ook krijg je de beschikking over een 5-megapixel camera met LED-flitser en een 720p HD-videorecorder, een uitgebreide mediaspeler en FM-radio. Het 8GB geheugen is niet uitbreidbaar; je kan via de Office Hub wel (gratis) 25GB opslaan op Microsofts SkyDrive cloud-service. Daar is wel een Windows Live-adres, zoals een Hotmail-adres, voor benodigd.

Samsung Omnia W (i8350): Windows Phone 7.5 Mango
Samsung Omnia W (i8350): Windows Phone 7.5 Mango

"We zijn enthousiast over de potentie van Windows Phone en de mogelijkheden die Mango biedt", vertelt Geert Mol, Marketing Manager Samsung Mobile. "Mensen willen tegenwoordig altijd en overal hun sociale netwerken onderhouden. Zij zoeken naar strak ogende smartphones die handig in het gebruik zijn en waarmee zij multimediacontent makkelijk kunnen maken en delen. De Samsung Omnia W heeft dat allemaal in zich."

De Samsung Omnia W is vanaf november verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van Ä 449,-.

portablegear.nl